Julestjerne til Olaug Søyland

For sju år siden kom Olaug Søyland fra Egersund og startet opp som turnleder i Vanse. Nå har hun ansvaret for 200 turnere.

2015-12-14
Cecilie Nilsen, Lister24

- Jeg kunne ikke overleve uten å ha unger rundt meg. Så da jeg flyttet hit fra Egersund startet jeg opp med turn på Ore. 20 stykker fra 1. til 4. klasse ble med. De første som begynte da, er nå blitt hjelpetrenere, forteller Olaug Søyland.

Nå har det lille turnmiljøet på 20 turnere vokst til cirka 200 turnere i Vanse. De minste er tre år, og de eldste er 23 år.

- Alle kan komme på turn. Det er idrett som alle får til noe i. Det er det jeg liker så godt med turn som trening. Alle kan være med, sier Søyland.

Denne uken hadde Lista idrettslag sine turnere sin årlige juleoppsvisning, til stor suksess.

- Det var kanonmange folk. Ungene var fornøyde, og det gikk glimrende. Neste halvår blir også spennende. Da skal de eldste konkurrere i Rogaland, Lista IL skal ha turnstevne og de store skal på tur til Tsjekkia, forteller Søyland.

Det er gymnastene hennes som har foreslått at treneren deres burde få en julestjerne. De begrunner forslaget slik:

- Hun er en dame med godt humør, og gir oss mye motivasjon til å holde på videre. Hun er en kreativ og flink trener. Turnerne hennes er fra tre til 23 år. Hun har en evne til å se alle turnerne, selv om det er omtrent 200 gymnaster. Olaug fortjener denne blomsten fordi hun er en fantastisk person.

- Fortell litt om dine juletradisjoner?

- Jeg pynter ikke med rødt før lille julaften. Fram til da pynter jeg bare med lilla. På lille julaften pynter vi også treet. For oss er det tradisjon å gå i kirka på julaften, selv om vi ikke er religiøse.

- Furu eller gran?

- Edelgran

- Handlebudsjettet til jul?

- Jeg lager mye selv. Jeg hører hva både barn og barnebarn ønsker seg, og strikker litt selv. Garn koster jo også – sauen skal jo også ha mat. Men handlebudsjettet er ikke spesielt stort. Gaver er ikke alt.

- Hva slags julevær håper du på?

- Jeg kunne godt hatt mye snø. Den kan gjerne komme lille julaften.

- Hva ønsker du deg til jul?

- Jeg har fått meg en ny hund. Det var julepresangen min i år. Ellers ønsker jeg meg snille unger.

- Hvem feirer du jul sammen med?

- Med familie og venner. Jeg og Frode har et stort hjerte. Hvis vi ser venner som sitter alene, spør vi gjerne noen ekstra til bords. Her er dørene alltid åpne, både til jul og nyttår. Vi blir vel 12 rundt bordet i år.

- Hva får deg i julestemning?

- Julebyen i Egersund. Jeg har vært med i det arbeidet siden det startet, og julebyen gir meg virkelig god julestemning.

Kalender

Januar
MTOTFLS
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket